Известие

Collapse
No announcement yet.

Заменям СПОРТНО ОКАЧВАНЕ за 146

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Заменям СПОРТНО ОКАЧВАНЕ за 146

Здрасти на всички!
    От съвсем скоро и аз вечче сум собственик на една красавица /146/. Колата изглежда е ценена от бившиа собственик, защото е с с преден и заден спойлер и с прагове, както и със спортно окачване... само дето е с малък мотор/1.3/ но и така си я харесвам

Проблема е, че живея на село - Горна Баня и тук хора улиците са доста гаднички, а зимата никой не чисти... затова съм решил да сменя прожините и амортисьорите, които са спортни, с нормални такива. Ако някой от вас иска да си свали "мацата" си по-ниско съм готов да си ги разменим... Амортисьорите са червени, а прожините жълти, ако това въобще има някакво значение...
    Не мога да кача снимките тук, тъй като не позволяват ъплоад, но мога да ги изпратя на мейл, ако някой иска да ги види. Живея в София, кв. Горна Баня и оставям и телс и майл: 0887232957 02/9577073 thx@mail.bg
    146 1.3 боксер 96г.

Здравей и добре дошъл във форума. Дано красавицата да ти носи само радостни мигове.
    Надявам се да се намери колега който да ти помогне

Comment

Мен само ме притеснява как ще стане номера...
      В смисъл...читаво спортно за читаво обикновено...не ми е мн ясна тая работа!
      www.facebook.com/workshox

Comment

И аз не знам да си призная. Докато е на колата, може да се добие някаква представа в какво състояние е окачването, но още колко време ще остане в това състояние никой не знае... Не знам кога са качени тези амортесьори и пружини, защото купих колата само преди седмица... а и не мога да питам, защото е внос от Италия...
        146 1.3 боксер 96г.

Comment

това са на колегата снимките....

'04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
          '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
          '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Защо ми се струва че това не е спортно окачване
            0888 232 484 - Бобо Extreme Service
            sigpic
            Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
            Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo
              Защо ми се струва че това не е спортно окачване
              като гледам последната снимка колата определено е била пипната
              за това говорят дисковете
              амортесьорите не могат да се познаят така по снимката, това че са червени не значи че са спортни, за тях си трябва да се разгледат отблизо
              а пружините определено са по-ниски с тези 2 най-долни витки залепени една за друга
              ИТАЛФЕСТ 2004 - "Барабар Петко с мъжете"

:biker: ИТАЛФЕСТ 2005 :biker:

Comment

Доста е нисичка и много твърдо вози, от тук изхождам, че и амортисьорите са по-къси от стандартните, а за пружините съм сигурен. Ще опитам да взема точния модел (ако има някакво лого на тях) за да си кажете мнението...
                146 1.3 боксер 96г.

Comment

Първоначално публикувано от VICO
                  Доста е нисичка и много твърдо вози, от тук изхождам, че и амортисьорите са по-къси от стандартните, а за пружините съм сигурен. Ще опитам да взема точния модел (ако има някакво лого на тях) за да си кажете мнението...
                  Те не може да са по-къси, ходът им е по-малък и са по-твърди от нормалните.
                  При мен има наличие на къси пружини, но амортисьорите са нормални, т.е. не са спортни. Въпреки това си вози достатъчно твърдо, но поне е доста по стабилна
                  sigpic

Comment

???

Говорихме по телефона за окачването дето няма да стане ама като се замисля можем да сменим само пружините (ако са същите - ще проверя) защото в крайна сметка пак ще те устройва???

Comment

Първоначално публикувано от Dodo 155
                      Те не може да са по-къси, ходът им е по-малък и са по-твърди от нормалните.
                      При мен има наличие на къси пружини, но амортисьорите са нормални, т.е. не са спортни. Въпреки това си вози достатъчно твърдо, но поне е доста по стабилна
                      В този смисъл мога ли да сложа стандартни пружини на тези амортисьори, ако са с по-малък ход? Така няма ли да ги "разтегна" прекомерно?
                      Извадих някакъв код, с който са маркирани амортисьорите: S6F 0293 Ако някой има идея къде мога да го преверя, да сподели
                      146 1.3 боксер 96г.

Comment

Re: ???

Първоначално публикувано от Jony
                        Говорихме по телефона за окачването дето няма да стане ама като се замисля можем да сменим само пружините (ако са същите - ще проверя) защото в крайна сметка пак ще те устройва???
                        Провери моля те, дали са идентични и ако амортисьорите са с по-малък ход ще мога ли да им сложа стандартни пружини.

Колеги, пружините на "типо" еднакви ли са с тези на 145/6?
                        146 1.3 боксер 96г.

Comment

Провери моля те, дали са идентични и ако амортисьорите са с по-малък ход ще мога ли да им сложа стандартни пружини.

в твоя случай, при боксер двигател, не са
                          според еПер, предните пружини са съвместими само с Браво
                          първото , до 98ма

задните стават от 155ца, 92-96та

това сичкото според еПер-о
                          '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
                          '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
                          '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Първоначално публикувано от valjo

в твоя случай, при боксер двигател, не са
                            според еПер, предните пружини са съвместими само с Браво
                            първото , до 98ма

задните стават от 155ца, 92-96та

това сичкото според еПер-о
                            10х
                            а дали е възможно на тези амортисьори да се монтират стандартни пружини?
                            146 1.3 боксер 96г.

Comment

Ако амортисъорите са с по къс ход не е хубаво да слагаш нормални пружини, да не кажа че е невъзможно щото то амортисъори много разновидности и може да са с прекалено къс ход. Без да се погледне така у форумо няма да стане.

Comment

Working...
                              X